flag Судова влада України

Президент України Віктор Янукович підписав Закон №590-VII

23 жовтня 2013, 15:21

                                        Шановні громадяни !

Президент України Віктор Янукович підписав Закон №590-VII про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо сплати судового збору (проект №0973). Закон був прийнятий парламентом 19 вересня ц.р.

Законом передбачається внесення змін до К
УпАП та Закон про судовий збір - вводяться нові ставки судового збору у справах про адмінправопорушення та підвищуються окремі ставки судового збору, який справляється за подання до суду позовних та інших заяв, передбачених процесуальним законодавством.

Передбачено, що у разі винесення судом постанови про накладення адміністративного стягнення, особою, на яку накладено стягнення, сплачується судовий збір, ставка якого встановлюється у розмірі 0,03 розміру мінімальної зарплати.

При поданні адміністративного позову майнового характеру сплачується 10% розміру ставки судового збору. Інша сума судового збору стягується з позивача або відповідача пропорційно до задоволеної чи відхиленої частини вимог.

Також передбачено встановити диференційовану шкалу розміру ставки судового збору, яка справляється за подання до суду позовної заяви про відшкодування моральної шкоди. Розмір ставки судового збору ставиться у пряму залежність від розміру ціни позову. Наприклад, судовий збір за позовну заяву про відшкодування моральної шкоди з ціною позову понад 100 розмірів мінімальної зарплати становитиме 10% від ціни позову.

 

Закон про судовий збір  ( http://zakon2.rada.gov.ua/laws/show/3674-17) Редакція від 23.10.2013